Polkuni metsäkylpy­ohjaajaksi ja luontoterapeutiksi

Oman luontoyhteyteni löysin jo vuosikymmeniä sitten samoillessani synnyinseutuni metsiköissä ja rantakallioilla ja myöhemmin vaellellessani eri vuodenaikoina Lapin erämaissa. Metsäily ja sen tuomat hyvinvointivaikutukset unohtuivat eläessäni muka niin kiireistä kaupunkilaiselämää.

Havahduin omaan luontoyhteyteeni jälleen, kun lääkäri löysi kilpirauhasestani kasvaimen. Ennen kiireellistä leikkausoperaatiota sukelsin metsään ja vesistöjen äärelle vain olemaan ja nauttimaan ympäröivästä, alati muuttuvasta luonnosta. Ei ollut kiire mihinkään. Ei tarvinnut suorittaa. Kuljeskelin metsässä hitaasti ja pysähtelin aistimaan ympäröivää luontoa. Miltä metsä tuoksui sen jälkeen, kun olin saanut niskaani yllättävän sadekuuron? Miltä kuulosti pisaroiden ääni, kun ne tippuivat järven pintaan?

Löysin luonnosta itselleni mielenrauhan, mikä oli koetuksella, kun vielä leikkauksen jälkeen odottelin tuloksia siitä, oliko kasvain hyvä- vai pahalaatuinen. Piinallisen pitkän odottelun jälkeen sain tietää, että se oli hyvälaatuinen. Valitettavasti kaikilla uutiset eivät ole niin hyviä.

”Toinen elämä alkaa siitä, kun ymmärrämme, että meillä on vain yksi elämä.” Kunfutse

Metsissä, tuntureilla ja vesistöjen äärellä kulkiessa aloin miettiä sitä, voisinko yrittäjänä tarjota myös toisille luontoelämyksiä.

Lähdin opiskelemaan nykyisen käsityöyrittäjyyden rinnalla metsäkylpyohjaajaksi, mistä sain lisää työkaluja vuosia sitten suoritettuun retkioppaan opintoihin ja elämys- ja seikkailukasvatuksen työmenetelmiin. Opiskeluihin liittyvää kirjallisuutta lukiessa törmäsin luontoterapeutin nimikkeeseen ja lähdin tutkimaan, onko Suomessa moista koulutusta. Löysin, opiskelin ja valmistuin – Suomessa ensimmäisten joukossa – koulutetuksi luontoterapeutiksi (30 op). Saan lisävarmuutta terapiatyöskentelyyn, kun aloitin maaliskuussa 2023 1,5 vuotta kestävän kognitiivis-ratkaisukeskeisen lyhytterapiakoulutuksen (40 op). Edellä mainittujen lisäksi olen opiskellut rentoutus- ja mentaalivalmentajaksi. Kaikki näistä tukevat toisiaan ja voin tarjota sinulle juuri sellaisen palvelupaketin, kuin haluat.

Olen iloinen, että olet löytänyt sivuni. Kenties tapaamme luonnon äärellä, kulkien samaa metsäistä polkua ja aistien yhdessä meitä ympäröivän luonnon ja löytäen ratkaisuja mielesi päällä oleviin asioihin tai opetellen mielen rentoutusta.

Aistimus-esittely

Luontoterapia

Rentoutus- ja mentaalivalmennus

Mitä metsäkylpy on?